På flykt !

Hej Allihopa!

Ja jaevlar vad skojj man haft idag :D

Vet inte vart man ska börja.

Ne men de började väl med att grupp 1 och 2 från est. prak. åkte in till Östersund på Jamtli för att ha ett slags rollspel som heter "på flykt" de gick ut på att vi skulle få reda på lite mer om de här flyktingar och vad de är egentligen.
Vi skulle ta oss över gränsen till Sverige och få asyl.
Vi fick gå till ett förfallet hus som millitärerna använt för 30 år sedan. de var sönderslaget och nerklottrat. Vi fick gå ner i källaren och sätta oss. Så fick vi nya identiteter och en personlig sak som vi hade med oss från vårat hemland.
Jag hette Hawo Abdurahman Migeli och va 14 år från Somalia , min mamma (Sofia Palm, Palmiie) hette Khadra Abdurahman Migeli och va 33 år, och min 15 åriga storasyster Zhara Abdurahman Migeli. 
Jag hade en docka, min mamma en bild på min bror som var kvar i Somalia. och min syster hade ett kort på våran pappa och bror.
Sen vi fått våra identiteter släcktes lamporna och vi fick se en massa bilder som visades på en vägg via en projektor. och jätte hög musik.
När bilderna slutade rasade dörren in och 3 smugglare stormade in med ficklampor.
Den första ropade upp våra namn och när vi hörde vårat eget skulle vi resa oss upp, han skrek "Håll käften!" och sen hördes: Hawo Abdurahman Migeli, Khadra Abdurahman Migeli, Zhara Abdurahman Migeli, mfl.
Han knuffade ut oss till en mini van med sopsäckar fasttejpade för rutorna.
Han skrek åt oss att sätta oss i bilen.
Han drog tag i Jennifer och sa att hon skulle sitta fram.
När vi väl va på väg sa han till Jennifer att hon var fin och om hon ville kunde han ta några bilder och skicka till hans kontakter i Sverige, hon fick naturligtvis välja sina kontakter själv.
Vi kom fram till gränsen då vi blev stoppad av en polis.
Vi fick inte säga något.
Hon skrek att vi skulle ställa oss på en linje.
"Ställinski on a linjinski"
vi förstog inte just vad hon sa. (teaterspråk) lät som en blandning av tyska, spanska, engelska, finska och svenska.
Polisen sökte igenom vanen och hittade en påse knark under Jennifers stol och skrek åt henne att hon skulle ställa sig mot trädet. 
Så jennifer gjorde som hon sa och polisen började visitera henne. och efter mycket om och men fick vi äntligen åka vidare in i landet. vi hade nu äntligen kommit in i Sverige :)
Vi kom fram till en annan byggnad där vi möttes av några (som jag tror va från typ röda korsett eller dylikt) hon ropade upp oss efter siffror och vi fick gå in och berätta vad vi hette och vart vi kom från och hur gammla vi va och om vi hade pass eller idhandlingar eller något som kunde bekräfta vilka vi va. (men de hade vi inte)
Sen fick vi gå in i ett annat rum där dom tog kort på oss och sen gjorde dom någon handscann.
Sen fick vi vänta i ett rum tills de kom en kvinna som hette Jaleena och hon tog med oss till något som liknade en flyktingförläggning där vi fick sängar och så.
Sen fick vi gå upp till nåt ställe där vi skulle berätta om oss själva, som en intervju för att kunna få asyl.
Sen fick vi vänta lääänge. Tills vi slutligen fick besked.
Jag, min mor och syster fick asyl och får stanna kvar i Sverige !

Men inte ens hälften av oss fick asyl. resten fick inte de... haha.

Ne men jag hade verkligen roligt. och skulle lätt göra om de :)

Nu har jag spanska som jag måste plugga på. glosprov imorgon..

Ha de bra alla!
Pussar och kramar
//Jenny me Y ♥